Een website voor slimme shuttlebusjes

In 2021 heb ik opvallend veel over mobiliteit geschreven. Een geweldig onderwerp, want er gebeurt zoveel! En zoals dat gaat met journalistiek, word je als schrijver uiteindelijk ook inhoudelijk expert. Ik noem een paar voorbeelden uit het afgelopen jaar.

Elektrische shuttlebusjes

Leuk was de opdracht van Shuttle2 om teksten voor hun website te schrijven. Het bedrijf verzorgt pendelbussen, steeds vaker elektrisch, van een OV-knooppunt naar een bedrijf of bedrijventerrein. Geweldig is dat ze daarbij gepensioneerde chauffeurs inzetten, die ervan genieten om in deeltijd nog een centje te verdienen. Vanwege mijn werk voor adviesbureaus Syndesmo en &Morgen kwamen ze bij mij uit om teksten voor de website te schrijven en hun dienst te promoten. Ik heb me verdiept in de doelgroep en de teksten geschreven volgens de ‘regels’ van SEO: elke pagina heeft één of twee duidelijk bepaalde steekwoorden, die regelmatig terugkomen. Zo wordt dat de landingspagina voor mensen die online naar die (combinatie van) steekwoorden zoeken. Mijn tekstvoorstel werd goed ontvangen en inmiddels heb ik al meerdere teksten voor het ambitieuze bedrijf mogen schrijven.

Whitepapers over slimme mobiliteit

Syndesmo en &Morgen zijn al enkele jaren opdrachtgevers van mij. Dat begon met wekelijkse nieuwsberichten, dit jaar gaat het om een forse serie online artikelen en inspiratiepapers. We maken ze met een team, waarbij ik schrijf en de inhoudelijk experts de kennis aandragen. Dan duik ik diep in de materie, zoals de overstap op elektrisch rijden, de emissievrije zones in binnensteden en wat je daar als bedrijf mee moet, en – heel interessant – het autoluw maken van oude wijken door gebruik te maken van hubs. Daar komen openbaar vervoer, parkeren van privé-auto’s en diverse soorten deelvervoer bij elkaar. Syndesmo en &Morgen werken aan een mooiere toekomst met slimme mobiliteit: prachtig om daar als schrijver bij betrokken te zijn!

Artikelen over de automotive en de leasebranche

Een jaar lang deed ik wegens de lockdown nauwelijks werk voor Mobility Media, de uitgever van onder meer de bladen Automotive Magazine en Fleet&Mobility. Sinds begin 2021 is deze opdrachtgever weer helemaal terug. Bij beide bladen hoort ook een volwassen nieuwssite, met een dagelijkse stroom nieuwsberichten van een eigen redactie. Ik schrijf artikelen voor beide tijdschriften, maar ook advertorials (‘partnercontent’) en ongeveer één dag per week doe ik de nieuwsdienst. Vandaag bijvoorbeeld.
Op het maken van advertorials wordt weleens neergekeken. Het is natuurlijk ook geen echte journalistiek. Bij Mobility Media is het echter zo, dat de opdrachtgever vaak geen reclameverhaal wil, maar echt een visie heeft. Dan vind ik ze heel interessant om te schrijven. Zo heb ik afgelopen maanden erg genoten van het schrijven van de artikelen over de leasemarkt van Yesqar en een reeks imago-artikelen voor ANWB-zakelijk.