Arise – een magazine voor nieuwkomers in Brabant

Vorig jaar namen collega Caroline Moerland en ik de productie op ons voor de (voorlopig) eenmalige uitgave Arise! Het is een tijdschrift dat door het tonen van rolmodellen nieuwe Nederlanders bewust wil maken van hun mogelijkheden in dit land. Ik was hoofdredacteur en Caroline eindredacteur: elk schreven we ook een aantal artikelen.

Aangepast taalniveau

Het resultaat is een heel plezierig leesbaar magazine met een afwisseling van interviews, zakelijke en luchtige artikelen. Het magazine bevat veel foto’s en is geschreven op taalniveau A2/B1, want het werd ook gemaakt in als lesmateriaal te dienen in de taalcursussen aan nieuwkomers.

Indrukwekkend project

Opdrachtgever was Diana Banks van Stichting Talitha Arise, die een stevig stempel drukte op de productie. Mede daardoor werd het een heel bijzonder project. Het doorzettingsvermogen van de nieuwe Nederlanders die ik sprak en waar ik mee samenwerkte heeft diepe indruk op mij gemaakt.

Hier een link naar de pdf van Arise!