Een camper kopen in het buitenland

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) vraagt mij regelmatig voor artikelen waarbij een hoop uit te zoeken is. Zo schreef ik artikelen voor het tijdschrift Kampeerauto en de jaarlijks verschijnende Campergids over beveiliging van campers (de vele classificaties in alarm en anti-diefstalsystemen) en over de consequenties van het delen van een camper.

En de garantie?

Dit keer vroeg de redactie van Kampeerauto mij om de voor- en nadelen van het zelf importeren van een kampeerauto uit het buitenland op een rij te zetten. Ook weer een zaak met veel verschillende aspecten, zoals fabrieksgarantie, verzekering en het verbod om als Nederlander in eigen land te rijden in een auto met buitenlands kenteken.

Eigen ervaring met import

Het was een leuk onderwerp om over te schrijven, ook al omdat ik zelf wel eens oldtimer auto’s uit Frankrijk heb geïmporteerd.

Het artikel lezen? Download hier de pdf. 

Rond 2000 heb ik samen met goede vriend Kees-Jan (links op de foto) nog een Panhard 24BT uit 1966 uit Frankrijk gehaald. Jammer genoeg inmiddels verkocht.