Vitale vakantieparken op de Veluwe

Van het programmabureau Vitale Vakantieparken Veluwe kreeg ik het verzoek om de leesbaarheid van het Programmaplan 2019-2022 te verbeteren. Een flinke redactieslag was nodig om dit stuk voor alle betrokkenen toegankelijk en prettig leesbaar te maken.

Permanente bewoning

In deze nota wordt beschreven hoe de Veluwe de kwaliteit van de campings en bungalowparken wil verhogen en uitwassen als permanente bewoning tegengaan. De teksten van het programmaplan waren door verschillende mensen geschreven en het is elke keer weer een uitdaging om zo’n grote hoeveelheid tekst in één plezierig leesbare, zakelijke stijl te herschrijven. Vakjargon en lijdende vormen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Belangrijk is dan, dat de inhoud natuurlijk niet mag veranderen, ook niet op details.

Goede planning = vlot resultaat

Ook nu lukte dat weer prima, en dankzij goede afspraken over de planning werd de opdracht in zeer korte tijd afgerond.

www.taaieteksten.nl

Omdat het redigeren van long copy voor (semi) overheid mij zo goed bevalt, heb ik daar samen met collega-tekstschrijver Caroline Moerland een apart bedrijf voor opgezet. Kijk maar eens op www.taaieteksten.nl.