Wat een leuk jubileumboekje!

Omdat RECRON, de branchevereniging van recreatieondernemers, 50 jaar bestaat hebben we een leuk jubileumboekje gemaakt. Geen diepgaand historisch overzicht, maar een gevarieerd geheel van grappige knipsels, foto’s uit de oude doos, korte interviews met sleutelfiguren van toen en nu, en zes langere artikelen over trends die de afgelopen 50 jaar de sector ingrijpend hebben veranderd.

Blurring als trend

Het gaat dan om trends als duurzaamheid en de hang naar meer luxe, maar ook om ‘de zelfbewuste consument’ en ‘blurring in de recreatiesector’. Bij dat laatste gaat het om de vervanging van de vroegere grenzen tussen horeca, verblijfsrecreatie, dagrecreatie en buitensport. En natuurlijk maakten we een spread over ons eigen vakblad Recreactie, dat ooit als Rekreaksie begon – hoe seventies wil je het hebben?

Tekst & concept

Ik werk al jaren als eindredacteur en journalist voor Recreactie, het magazine van RECRON. We hebben in de loop der jaren al diverse interessante boekjes gemaakt. Voor dit jubileumboekje werkte ik mee aan het concept, ik schreef alle teksten en stuurde de fotografen en vormgever aan. Echt leuk, om in deze digitale tijd nog eens zo’n papieren boekje te maken.